top of page

Digitális oktatás támogatása

Ma egy-egy digitális eszközzel leptünk meg két kislányt Csömörön, a Szociális és Rehabilitációs Alapítvány (SZÉRA) családok átmeneti otthonában. Olyan családoknak és hajléktalanoknak segít a SZÉRA, akik átmenetileg életvezetési nehézségekkel küzdenek.


A járvány miatti digitális oktatás megjelenése több család gyermekének nehezíti meg a tanulást, hiszen a náluk lakó családok csak mobiltelefonokkal rendelkeznek. Azt pedig el tudjuk képzelni, hogy a telefon képernyőjén mennyire nehéz egy matematika órát vagy egy magyar órát rendesen végig követni. Így nagyon jól jönnek az ilyen felajánlások.


Billwachs Tibor folyamatos segítségnyújtása sokakat szólít meg és inspirál arra, hogy segítsenek. Rajta keresztül érkezett ez a két digitális eszköz, amelyek a mai nappal gazdára találtak.


Judit és Alexandra boldogan vették át a csomagokat tudva azt, hogy nemcsak tanulásra, hanem játékra is tudják majd használni ezeket az eszközöket.


A SZÉRA egyik családgondozójával Jánosi Péterrel beszélgettünk arról, hogy további eszközökre is szükség van ahhoz, hogy a családok digitális oktatás igényét megfelelően ki tudják szolgálni.


Ezért örömmel vesszük más felajánlók jelentkezését, mert biztosan akad olyan laptop / notebook, amelyet már nem használnak vagy lecserélnek újabbra, de jól működik és más még hasznát tudná venni.


bottom of page